Riina_maassa.jpg
 

Riina Piirilä

Riina Piirilä (s. 1995) on opiskellut alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Helge Valtonen, Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala ja Lars Anders Tomter. Opintojaan hän on syventänyt mm. Thomas Rieblin, Tabea Zimmermannin ja Hartmut Rohden mestarikursseilla sekä Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa ECMA:ssa. Tällä hetkellä Piirilä viimeistelee opintojaan Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa professori Lars Anders Tomterin luokalla ja Sibelius- Akatemiassa Pirkko Simojoen johdolla.

Monipuolisena kamarimuusikkona Piirilä on esiintynyt niin Skandinaviassa kuin Intiassakin, ja hän esiintyy säännöllisesti Suomen merkittävimmillä kamarimusiikkifestivaaleilla kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Turun musiikkijuhlilla ja Kauniaisten musiikkijuhlilla. Piirilä toimi yhtenä Kamarikesä-festivaalin taiteellisista johtajista yhdessä Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan, Senja Rummukaisen ja Johannes Piirron kanssa 2017-21. Vuosina 2011-18 hän oli Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartettina toimineen Borea-kvartetin jäsen.

Piirilä esiintyi vuoden 2017 Tampereen alttoviulukilpailun finalistina Tampere Filharmonian solistina. Orkesterimuusikkona hän toimii säännöllisesti avustajana mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Tapiola Sinfoniettassa, jossa on vieraillut myös äänenjohtajana. Opinnoissaan Piirilää ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto ja Wihurin säätiö.

Kuva: Anna-Maria Viksten