Siiri.JPG
 

SIIRI ALANKO

Siiri Alanko (s. 1996) suorittaa tällä hetkellä maisteriopintojaan Berliinin Taideyliopistossa (Universität der Künste) professori Mark Gothonin johdolla. Tätä ennen hän opiskeli kolme vuotta Tukholmassa Edsbergin Kamarimusiikki-instituutissa opettajanaan Per Enoksson.
Aikaisempiin opintoihin kuuluu mm. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus, opettajina Réka Szilvay ja Jari Valo. Siiri on täydentänyt opintojaan myös monilla mestarikursseilla, tärkeinä opettajinaan Suomessa mm. Antti Tikkanen ja Paavo Pohjola. Myös Edsbergin kamarimusiikin professorin Mats Zetterqvistin inspiroiva opetus on ollut Siirille hyvin tärkeässä roolissa.
Edsbergissä vietetyn ajan myötä Siirin innostus kamarimusiikkiia kohtaan on vain kasvanut. Hän on esiintynyt säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa ja festivaaleilla sekä Suomessa että Ruotsissa. Kohokohtiin on kuulunut mm. Sandvikenin kamarimusiikkifestivaali Ruotsissa ja Crusell-viikko Uudessakaupungissa. Siiri on esiintynyt myös solistina mm. Edsbergin kamariorkesterin kanssa.