Siiri.JPG
 

SIIRI ALANKO

Siiri Alanko (s. 1996) aloitti syksyllä 2019 maisteriopintonsa Berliinissä Universität der Künste - taideyliopistossa professori Mark Gothonin johdolla. Kandidaatintutkintonsa hän suoritti Tukholmassa Edsbergin Kamarimusiikki-instituutissa opettajanaan Per Enoksson.
Aikaisempiin opintoihin kuuluu mm. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus, opettajina Réka Szilvay ja Jari Valo. Siiri on täydentänyt opintojaan myös monilla mestarikursseilla, tärkeinä opettajinaan mm. Antti Tikkanen, Paavo Pohjola ja Hagai Shaham. Myös Edsbergin kamarimusiikin professorilla Mats Zetterqvistillä on ollut suuri vaikutus Siirin kehittymiseen viulistina ja muusikkona.
Kamarimusiikki onkin Siirille erityisen lähellä sydäntä, ja hän esiintyy säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa sekä Suomessa että Ruotsissa. Viime kesän kohokohtiin kuului Crusell-viikko Uudessakaupungissa ja Sandvikenin kamarimusiikkifestivaali Ruotsissa. Tänä syksynä Siiri esiintyy kamarimuusikkona SyysKamarin lisäksi Ruotsissa mm. Lyckån kamarimusiikkifestivaalilla ja Olofströms Kammarmusikförening -konserttisarjassa. Solistina Siiri on esiintynyt mm. Edsbergin kamariorkesterin kanssa.

©2019 by Kokkolan SyysKamari. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now