top of page
essi4©juhametso (1) Large.jpeg
Essi Höglund: Information

ESSI HÖGLUND

Kotkalaislähtöinen Essi Höglund on valovoimainen nuori viulisti, joka on jo ehtinyt kartoittaa konserttisalitarjontaa laajalti Suomessa ja ulkomailla. Hän esiintyy säännöllisesti niin soolo- kuin kamarimusiikkikonsertein ja on myös aktiivinen ja kysytty orkesterimuusikko.
Hän on esiintynyt solistina useimpien suomalaisten orkestereiden kanssa. Niistä mainittakoon Radion Sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Pori Sinfonietta, Lohjan kaupunginorkesteri sekä Kuopion, Lohjan ja Joensuun kaupunginorkesterit. Ulkomailla solistina hän on soittanut muun muassa Orchestra Royal de Chambre de Wallonien sekä Kammerphilharmonie Bad Nauheimin kanssa. Kamarimuusikkona häntä on kuultu muun muassa Crusell - viikolla, Helsinki Chamber Music - festivaalilla (Nuori taiteilija 2018), Turun Musiikkijuhlilla, Helsingin juhlaviikoilla, Encuentro de Santanderissa, Minimalia Helsingissä, Lemin musiikkijuhlilla sekä Allegro Vivo- ja Nordischer Klang - festivaaleilla. Hän on toiminut konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä mm. Radion Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Turun ja Tampereen filharmonisissa orkestereissa sekä Suomen Kansallisoopperassa.
Höglundin pitkäaikaisimmat opettajat ovat olleet Kotkan-seudun musiikkiopistossa Merle Kaadu ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Réka Szilvay. Opiskelijavaihdossa Wienissä opettajana toimi Gerhard Schulz (Alban Berg - kvartetti), sittemmin Sibelius-Akatemiassa Tero Latvala ja yksityisesti Paavo Pohjola. Höglund kuului Suomen kulttuurirahaston rahoittamaan Viuluakatemiaan. Mestarikurssiopettajista mainittakoon Zakhar Bron, Ilya Grubert, Johannes Meissl, Pinchas Zukerman, Mi-Kyung Lee ja Ana Chumachenko.
Essi Höglund on palkittu toisella palkinnolla Kuopion ja Jyväskylän viulukilpailuissa sekä kolmannella palkinnolla ja pakollisen kappaleen paras tulkinta -palkinnolla Tallinnan kansainvälisessä Young Musician -viulukilpailussa. Höglund on tehnyt yhteistyötä mm. Andrea Lieberknechtin, Augustin Dumayn, Marko Ylösen ja Gregor Horschin kanssa. Häntä ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Pro Musica - säätiö, Wegelius -säätiö ja Suomen Säveltaiteen tukisäätiö ja Sibelius-Akatemia.
Höglundin soittoa on tallentanut YLE, Itävallan klassisen musiikin radiokanava Ö1 ja Alba Records. Alba Recordsin vuonna 2020 julkaisema Uuno Klami -levy sai ylistävän vastaanoton.
Höglund iloitsee tulevista esiintymismahdollisuuksista mm. Jyväskylä Sinfonian, Kymi Sinfoniettan ja Szczecin Philharmonic Orchestran solistina.

bottom of page