kuva Saara Kurki.jpg
 

SAARA KURKI

Saara Kurki on vuonna 1996 syntynyt espoolaislähtöinen alttoviulisti. Hän aloitti viulunsoiton Länsi-Helsingin musiikkiopistossa, mutta 14-vuotiaana soitin vaihtui alttoviuluun kaveriporukasta perustetun jousikvartetin siivittämänä. Vuonna 2013 hän aloitti opiskelun Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Lilli Maijalan oppilaana. Syksystä 2016 hän on opiskellut Ruotsissa Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa, jossa hän nyt viimeistelee maisteriopintojaan Malin Bromanin johdolla. Saara täydentää opintojaan Sibelius-Akatemiassa Atte Kilpeläisen oppilaana.


Mestarikursseilla Saaraa ovat opettaneet muun muassa Hartmut Rohde, Lars-Anders Tomter, Ellen Nisbeth, Yuval Gotlibovich, Diemut Poppen ja Anna Kreetta Gribajcevic. Saara on intohimoinen kamarimuusikko, jonka suurena inspiraation lähteenä ovat olleet hänen opettajansa Paavo Pohjola, Antti Tikkanen sekä Mats Zetterqvist.


Tampereen alttoviulukilpailussa 2017 Saara palkittiin toisella sijalla ja hän sai mahdollisuuden esiintyä Tampere Filharmonian solistina. Vuonna 2018 hänet valittiin yhdeksi Pro Musica -säätiön vuoden nuorista muusikoista. Syksyllä 2020 Saara esiintyi Academy Woodwinds -orkesterin solistina. Saara on esiintynyt Suomessa muun muassa Crusell-festivaalilla, Avantin Suvisoitossa sekä Aino Actén kamarifestivaalilla. Hänellä on käytössään OP Ryhmän Taidesäätiön Maussiell-alttoviulu vuodelta 1722.