Riina.JPG
 

RIINA PIIRILÄ

Riina Piirilä (s. 1995) opiskelee tällä hetkellä Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa professori Lars Anders Tomterin luokalla. Sibelius-Akatemiassa hänen opettajiaan ovat olleet Lilli Maijala, Atte Kilpeläinen ja Helge Valtonen, ja hän on täydentänyt opintojaan mm. Tabea Zimmermannin, Hartmut Rohden ja Thomas Rieblin mestarikursseilla sekä Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa ECMA:ssa.
Kamarimuusikkona Piirilä on esiintynyt niin Euroopassa kuin Aasiassakin, ja hän on tuttu vieras esimerkiksi Kuhmon kamarimusiikissa, Turun musiikkijuhlilla sekä Kauniaisten musiikkijuhlilla. Vuosina 2011-18 hän oli Borea-kvartetin jäsen. Hän toimii myös yhtenä Kamarikesä-festivaalin taiteellisista johtajista yhdessä Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan, Senja Rummukaisen ja Johannes Piirron kanssa.
Vuonna 2017 Piirilä palkittiin finaalipaikalla Tampereen kansallisessa alttoviulukilpailussa, jossa hän esiintyi Tampere Filharmonian solistina. Orkesterimuusikkona Riina esiintyy säännöllisesti muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Tapiola Sinfoniettan riveissä. Piirilän opintoja ja kehitystä ovat tukeneet muun muassa Suomen kulttuurirahasto ja Wihurin rahasto.