Riina.JPG
 

RIINA PIIRILÄ

Alttoviulisti Riina Piirilä (s. 1995) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Helge Valtonen, Lilli Maijala, Atte Kilpeläinen ja Lars Anders Tomter. Opintojaan hän on syventänyt lukuisilla mestarikursseilla sekä Eurooppalaisessa kamarimusiikkiakatemiassa (ECMA). Tällä hetkellä Piirilä jatkaa maisteriopintojaan Frankfurtin musiikkikorkeakoulussa professori Lars Anders Tomterin luokalla.

Kamarimuusikkona Piirilä on esiintynyt niin Skandinaviassa kuin Intiassakin, ja hän vierailee säännöllisesti Suomen tärkeimmillä kamarimusiikkifestivaaleilla, kuten Kuhmon kamarimusiikissa, Turun musiikkijuhlilla ja Kauniaisten musiikkijuhlilla. Piirilä toimii yhtenä Kamarikesä-festivaalin taiteellisista johtajista yhdessä Kasmir Uusituvan, Tami Pohjolan, Senja Rummukaisen ja Johannes Piirron kanssa. Vuosina 2011-18 hän oli Kuhmon kamarimusiikin residenssikvartettina toimineen Borea-kvartetin jäsen.

Orkesterimuusikkona Piirilä toimii säännöllisesti avustajana Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Tapiola Sinfoniettassa, jossa on vieraillut myös äänenjohtajana. Opinnoissaan Piirilää ovat tukeneet mm. Suomen kulttuurirahasto ja Wihurin rahasto.

(Kuva: Maarit Kytöharju)