tatu.jpg
 

TATU KAUPPINEN

Tatu Kauppinen on aktiivinen nuori sellisti Helsingistä, joka nauttii haasteisiin tarttumisesta. Kauppinen aloitti sello-opintonsa Keski-Helsingin musiikkiopistossa opettajanaan Helli Seppä. Pitkäaikaisia opettajia ovat olleet myös Tuomas Lehto sekä Hannu Kiiski Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, ja nykyisin Marko Ylönen Sibelius-Akatemiassa.

Kauppinen on palkittu kolmannella palkinnolla Bulgarian Young Virtuosos-kilpailussa vuonna 2017 ja erikoispalkinnolla Turun sellokilpailussa vuonna 2018. Tatu on esiintynyt myös orkesterisolistina mm. Kamarikesä-festivaalilla sekä Wegelius-kamariorkesterin kanssa.

Kauppinen toimii säännöllisesti kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt monilla suomalaisilla klassisen musiikin festivaaleilla, joista mainittakoon Kuhmon Kamarimusiikki, Naantalin musiikkijuhlat, Hauhon musiikkijuhlat sekä Kauniaisten musiikkijuhlat. Tatu on esiintynyt myös Helsingin kaupunginorkesterin kamarimusiikkisarjassa. Vuonna 2015 hän perusti ystäviensä kanssa Seele-jousikvartetin, joka jo pian perustamisensa jälkeen palkittiin oman sarjansa ensimmäisellä palkinnolla Melartin-kamarimusiikkikilpailussa. Kvartetti on myös saavuttanut toisen sijan Berliinin Rising Stars Grand Prix-kilpailussa vuonna 2017.  Vuonna 2019 Radio Classic nimitti kvartetin ”vuoden yhtyeeksi” Tempo-palkinnolla. Kvartetin soittoa on kuultu monilla suomalaisilla klassisen musiikin festivaaleilla sekä mm. Virossa ja Englannissa. 

Kauppisella on käytössään yksityishenkilön lainaama Pierre & Hippolyte -sello vuodelta 1838.

Sellon soiton ohella Tatu nauttii kuvataiteesta ja urheilusta, lähellä sydäntä on erityisesti tennis.

(Kuva: Arto Kunnola)