B4xyFxKg.jpeg
 

ANTTO TUNKKARI

Antto Tunkkari (s.1996) on Kokkolalaislähtöinen sellisti. Hän aloitti sellonsoiton Katriina Outakosken oppilaana viisivuotiaana. Pitkäaikainen opettaja Tunkkarille Kokkolassa oli myös Lauri Pulakka. Sibelius-Akatemiassa hän on opiskellut aluksi Roi Ruottisen ja myöhemmin Tuomas Lehdon luokilla. Viime lukuvuoden Tunkkari suoritti vaihto-opintojen merkeissä Prof. Enrico Bronzin luokalla Universität Mozarteum Salzburgissa. Mestarikursseilla Tunkkaria ovat inspiroineet mm. David Cohen, Josephine Knight, Jan-Erik Gustafsson, Marko Ylönen, Reinhard Lazko, Julian Arp sekä James Wilson. Tunkkari pitää kamarimusiikkia erityisen tärkeänä osana muusikkouttaan, joka osaltaan johdatti hänet perustamaan Kokkolan SyysKamari -festivaalin yhdessä ystävänsä Pauli Pappisen kanssa vuonna 2018. Molemmat toimivat yhä festivaalin taiteellisina johtajina. Lisäksi Tunkkari on esiintynyt kamarimuusikkona mm. RUSK-festivaaleilla, Hetan Musiikkipäivillä ja Kokkolan Talviharmonikassa. Kamarimusisoinnissa Tunkkaria ovat opastaneet mm. Cibrán Sierra Vázquez, Tunde Kurucz, Paavo Pohjola, Paavali Jumppanen, Leonhard Roczek sekä Eero Heinonen. Orkesteritöitä Tunkkari tekee säännöllisesti mm. Radion Sinfoniaorkesterissa ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, jonka solistina on myös esiintynyt. Tunkkari soittaa Suomen Kulttuurirahaston Charles Jacquot -selloa vuodelta 1856.
Ensi syksynä Tunkkari aloittaa myös barokkisello-opinnot niin Novia-ammattikorkeakoulun barokkilinjalla Lauri Pulakan opissa kuin Sibelius-Akatemiassakin Markku Luolajan-Mikkolan oppilaana.
Vapaa-ajallaan Tunkkari lukee mielellään laatukirjallisuutta, urheilee monipuolisesti ja perehtyy universumin äärettömiin mittasuhteisiin.