top of page
tami.JPG

TAMI POHJOLA

Viulisti Tami Pohjola on nuoresta iästään huolimatta jo voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Hänen nöyrä lähestymistapansa musiikkiin on ihastuttanut klassisen musiikin kuulijakuntaa. Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa ja vuonna 2015 hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa. Hän voitti myös kansainvälisen Young Musician -kilpailun Virossa vuonna 2009 ja sai toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailussa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.


Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden, Tampere Filharmonian, Tapiola Sinfoniettan,  Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Lokakuussa 2022 Tami debytoi Englannissa, Manchesterissa The Hallé orkesterin kanssa Sibeliuksen viulukonsertolla. Tulevia solistiesiintymisiä on muun muassa talvella 2023 Latvian kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa Tarmo Peltokosken johdolla ja keväällä 2024 Radion Sinfoniaorkesterin kanssa Jörg Widmannin johdolla.


Tami Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana ja opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa sekä Reka Szilvayn johdolla Sibelius-Akatemiassa. Musiikin kandidaatiksi Tami on valmistunut vuonna 2021 Mi-kyung Leen luokalta  Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulusta parhain mahdollisin arvosanoin ja tällä hetkellä hän opiskelee Sveitsin Sionissa, Haute École de Musique Valaisissa, opettajanaan Janine Jansen. Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini - viulua (1754).

Tami Pohjola: Lineup
bottom of page