top of page
noora.JPG

NOORA YLÖNEN

Pianisti Noora Ylönen (1995, Helsinki) on kotikentällään kamarimusiikkona ja on aktiivisesti esiintynyt kamarimusiikin parissa sekä soolopianistina Suomessa ja Euroopassa, niistä mainittakoon muun muassa suomalaisen kamarimusiikin konsertti Wienin Musikverainissa, Paavali Jumppasen luotsaama ’Pianistit Tunturissa’ - konserttikiertue Lapissa, Crusell- festivaali, Aino Ackté- kamarimusiikkifestivaali, 'Aino Sibeliuksen vieraat' - konserttisarja, Mäntän Musiikkijuhlat, Särestön kamarikonsertit -konserttisarja, Palazzo Ricci Italian Montepulcianossa ja XVI Ensemble- kamarimusiikkifestivaali Puolassa.
Noora suorittaa parhaillaan toista maisterin tutkintoaan Saksassa Folkwang Universität Der Künstessä professori Henri Sigfridssonin johdolla. Aiemmin hän on opiskellut Berliinin Taideyliopistossa professori Lucas Blondeelin luokalla ja Sibelius-Akatemiassa Antti Hotin, Valeria Resjanin ja Jussi Siiralan opeissa. Hän myös saanut mentorointia pianisteilta, joista mainittakoon mm. Paavali Jumppanen, Liisa Pohjola, Eero Heinonen, Victor Rosenbaum, Eldar Nebolsin, Claudio Martinez Mehner, Konstantin Bogino ja Björn Lehmann.
Helmikuussa 2019 Noora palkittiin Helmi Vesa- pianokilpailussa Helsingissä ja muutamaa kuukautta myöhemmin hänet nimitettiin Zonta-säätiön Marita Viitasalo -stipendiaatiksi ja sai soittaa sooloresitaalin Ritarihuoneella Helsingissä. Nooraa ovat ystävällisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica- säätiö, Wegelius-säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Greta ja William Lehtisen säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Noora Ylönen: Lineup
bottom of page