top of page
Otto Antikainen 001.jpg

OTTO ANTIKAINEN

Viulisti Otto Antikainen on tullut esiin sekä orkesterisolistina että kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Oulu Sinfonian solistina. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt monilla festivaaleilla (mm. Kuhmon kamarimusiikki, Gstaad New Year Music festival, Tampere chambermusic, Hauhon musiikkijuhlat sekä Musiikkia Ruovesi). Antikainen on esiintynyt mm. Ilya Gringoltsin, Nicholas Collonin, Anja Bihlmaierin, Torleif Thedeenin, Marko Ylösen sekä Réka Szilvayn kanssa.
Antikainen saavutti Kuopion viulukilpailussa kolmannen palkinnon 2020. Lisäksi hän on voittanut Juhani Heinonen viulukilpailun 2016 sekä saanut erikoispalkintoja Menuhin viulukilpailussa Genevessä 2018, sekä Carl Flesch viulukilpailussa 2023 Unkarissa.
Antikainen aloitti viulunsoiton Käpylän musiikkiopistossa Hannele Lehdon johdolla ja opiskeli vuosina 2012–18 Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Réka Szilvayn oppilaana. Sen jälkeen hän on opiskellut Berliinin Hochschule für Musik Hanns Eislerissa Antje Weithaasin johdolla ja Sibelius-Akatemiassa Cecilia Zilliacuksen johdolla. Viuluakatemiassa hänen opettajiaan ovat olleet Janne Malmivaara, Elina Vähälä ja Ilja Grubert. Tärkeitä opettajia mestarikursseilla ovat olleet mm. Ivry Gitlis, Menahem Pressler, Gerhard Schulz, Miriam Fried, ja Tuomas Haapanen. Antikainen soittaa Suomen Kulttuurirahaston lainaamalla Giovanni Battista Guadagnini -viululla vuodelta 1760.

Otto Antikainen: Lineup
bottom of page