top of page
_AMA5398.jpg

TATU KAUPPINEN

Tatu Kauppinen (s. 2000) on helsinkiläislähtöinen sellisti. Tällä hetkellä hän opiskelee Rostockin musiikkikorkeakoulussa professori Natalie Cleinin johdolla. Aikaisemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, jossa häntä opettivat Tuomas Lehto, Hannu Kiiski sekä Marko Ylönen. Kauppinen on myös osallistunut useiden kärkisellistien mestarikursseille, joista mainittakoon Claudio Bohorquez, Ivan Monighetti sekä Arto Noras.


Solististen opintojensa ohella Tatu toimii aktiivisesti kamarimuusikkona. Hän on konsertoinut mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Helsingin juhlaviikoilla, Naantalin musiikkijuhlilla sekä Kauniaisten musiikkijuhlilla. Tatu kuuluu Seele-jousikvartettiin, joka on säännöllisen konsertoinnin lisäksi menestynyt kilpailuissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.


Alkuvuodesta 2023 Tatu aloittaa opinnot Berliinin filharmonikkojen Karajan-orkesteriakatemiassa. 


Kauppinen soittaa Pierre & Hippolyte Silvestre- selloa yksityishenkilön hänelle ystävällisesti lainaamana. Hänen jousensa on Finlandia Hall rotaryklubin omistama Husson Mariet-sellonjousi.


Kokkolan SyysKamarissa Tatu nauttii eniten konserttien hienosta tunnelmasta sekä soittajien välille muodostuvasta yhteydestä. Vapaa-ajastaan hän nauttii tennistä pelaten ja ystävien kanssa kahvitellen. 

Tatu Kauppinen: Lineup
bottom of page