top of page
joanna.jpeg

JOANNA HANHIKOSKI

Joanna Hanhikoski (s.1998) aloitti sellonsoiton neljän vuoden ikäisenä. Soitin vaihtui tuolloin viulusta selloon, sillä muusikonalkua innosti enemmän sellon möreä ”karhukieli”. Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Lauri Pulakan ohjauksesta tie vei seuraavaksi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, jossa Hanhikoski opiskeli Timo Hanhisen oppilaana. Kandidaattiopintoihin siirtyessä hän opiskeli Tuomas Lehdon luokalla, sekä viimeisteli tutkintonsa professori Martti Rousin ohjauksessa. 


Kuluneen lukuvuoden Joanna opiskeli vaihdossa Hochschule für Musik und Theater Münchenissä professori Wen-Sinn Yangin luokalla. Syksyllä maisteriopinnot jatkuvat Sibelius-Akatemiassa Martti Rousin ja Andreas Brantelidin johdolla. Mestarikursseilla häntä ovat lisäksi inspiroineet mm. Frans Helmerson, Steven Isserlis ja Torleif Thedéen.


Hanhikoski viihtyy niin soolo-ohjelmiston kuin kamarimusiikin ja orkesterityön parissa. Hän on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina. Turun sellokilpailussa syyskuussa 2022 hänet palkittiin finalistina. Monipuolisena muusikkona hän on myös tehnyt yhteistyötä eri teattereiden kanssa, sekä soittaa kesäisin mielellään katumuusikkonakin kaupungin kaduilla.


Hänen opintojaan ovat ystävällisesti tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Pro Musica-säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Joanna Hanhikoski: Lineup
bottom of page