top of page
IMG_0292.jpg

AIDA HADZAJLIC

Aida Hadzajlic (s.1999) on suomalaiskroatialainen alttoviulisti, joka aloitti opintonsa Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vuonna 2018 opinnot jatkuivat Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helge Valtosen oppilaana ja syksystä 2020 lähtien hän on opiskellut Lilli Maijalan johdolla.

Kamarimusiikki on ollut Hadzajlicille lähellä sydäntä jo pienestä pitäen. Hän soitti ensimmäisessä kokoonpanossaan 9-vuotiaana ja on sen jälkeen opiskellut kamarimusiikkia muun muassa Marko Ylösen, Paavo Pohjolan sekä Teemu Kupiaisen johdolla. Hadzajlic on yksi Erinys kvartetin perustajajäsenistä ja toimi sen alttoviulistina vuosina 2018-2022. Erinys kvartetti on työskennellyt arvostettujen muusikoiden, kuten Levon Chilingirianin, Simone Gramaglian, Jun Iwasakin, Stephen Rosen sekä Brant Taylorin kanssa. Yhdessä Erinys kvartetin kanssa Hadzajlic on osallistunut muun muassa Mimir-kamarimusiikkifestivaalille Texasissa, Meteora-festivaalille Kreikassa sekä kilpaillut Trondheimin kamarimusiikkikilpailussa syksyllä 2021. Erinys kvartetti valittiin myös Le Dimore del Quartetto järjestöön sekä yksityiselle Curtis Institute of Music konservatoriolle työskentelemään yhdessä menestyneen Dover kvartetin kanssa. Opintojaan Hadzajlic on täydentänyt mestarikursseilla tunnetuilla muusikoilla, kuten Yuval Gotlibovich, Silvia Simionescu, Sergey Malov ja Ivan Vuckevic.

Aida Hadzajlic on soittanut korkeatasoisen Deutsch-Skandinavische Jugend-Philharmonien riveissä talvella 2018, joka sai ohjausta muun muassa Berliinin Filharmonikkojen muusikoilta. Hänellä on ollut myös etuoikeus tehdä yhteistyötä ja esiintyä maailman parhaaksi luokitellun The Royal Concertgebouwn Orchestran kanssa. Modernin musiikin kokemusta Hadzajlic on kerryttänyt muun muassa Juhani Nuorvalan ja Juha Siltasen modernissa oopperassa Flash Flash, jonka ohjasi menestynyt Erik Söderblom.

Nykyään Hadzajlic toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin Kamariorkesterissa, ja työskentelee myös satunnaisesti äänenjohtajana sekä tutti alttoviulistina muun muassa Martin Wegelius- instituution kamariorkesterissa, sekä useassa kaupunginorkesterissa.

Kuva: Anna-Maria Viksten

Aida Hadzajlic: Lineup
bottom of page